DEN BOSCH - De rechter-commissaris heeft vrijdagmiddag besloten dat een 31-jarige man uit Nieuwegein nog zeker veertien dagen langer vast blijft zitten. De man zou afgelopen woensdag een 34-jarige vrouw in Den Bosch hebben doodgestoken. Het onderzoek naar de toedracht is nog in volle gang.

Om antwoord te krijgen op de vraag wat er precies is voorgevallen, wordt met een groot aantal getuigen gesproken. Het gaat om mensen uit de omgeving van de verdachte en het slachtoffer, maar ook om mensen die getuige waren van het steekincident. Naast het forensisch onderzoek op de plaats van het misdrijf, zijn de woningen van de verdachte en het slachtoffer doorzocht op zoek naar aanwijzingen.

Relatieproblemen
De verdachte en het slachtoffer hadden samen een dochtertje van een jaar oud. Het meisje was aanwezig bij het steekincident, maar bleef ongedeerd. Het OM houdt er rekening mee dat de toedracht van het steekincident moet worden gezocht in relatieproblemen tussen de twee. Daar wordt verder onderzoek naar gedaan. De man is de enige verdachte in de zaak.

Slachtofferhulp

Meerdere mensen waren getuige van het steekincident. Het heeft een diepe indruk gemaakt. Slachtofferhulp is bereikbaar via de politie op 0900-8844.