OSS - Na een schietincident zondagavond aan de Brederostraat hielden we een 24 -jarige verdachte aan voor zijn betrokkenheid bij de schietpartij. Een 21-jarge man raakte lichtgewond aan zijn been.

Rond 20.50 uur kregen we een melding dat er in de straat werd geschoten. Toen collega’s ter plaatse kwamen waren alle betrokkenen vertrokken en waren er alleen nog omstanders op straat. Zij gaven aan dat er eerst zou zijn gevochten door een aantal mannen en er vervolgens schoten te horen waren. Na het incident vluchtte iedereen de wijk in en zou er tevens een auto weg zijn gereden richting de van der Nootstraat. Deze auto werd door een omstander klem gereden. De bestuurder van de klemgereden auto werd aangehouden. Zijn rol en betrokkenheid bij het incident is verder onderzocht. Hij is maandagmiddag in vrijheid gesteld en geen verdachte meer in het onderzoek.

Naar een tweede verdachte werd gisteren uitgebreid gezocht, waarbij ook een politiehelikopter werd ingezet, maar werd niet gevonden. Naar hem zijn we nog steeds opzoek. In de nabije omgeving werd ook een personenauto in beslag genomen voor verder onderzoek, we vermoeden dat deze auto ook betrokken is geweest bij het incident.


Onderzoek
Het onderzoek naar het schietincident alsmede de tweede verdachte is in volle gang. Uit een eerste onderzoek werd gisterenavond al snel duidelijk dat er wel degelijk gericht is geschoten op een van hen. Het beoogde slachtoffer waar we gisteren naar op zoek waren heeft zich inmiddels gemeld. Hij verscheen gisterenavond op de plaats delict waar op dat moment nog met diverse buurtbewoners werd gesproken en sporenonderzoek werd gedaan. Hij raakte niet gewond, een metgezel van hem wel. Een 21-jarige man uit Oss meldde zich gisterenavond laat op het politiebureau in Oss met verwondingen aan zijn been die hij bij het schietincident op liep. Uiteraard zijn we met hen beide uitvoering in gesprek gegaan.

Weet u meer?
Heeft u zondagavond rond 20.50 uur iets gezien of gehoord en hebben we nog niet met u gesproken? Laat het ons dat weten via 0900-8844. Of heeft u andere belangrijke informatie voor de recherche van Den Bosch? We horen het graag! Alle informatie is welkom.