'S-HERTOGENBOSCH - De 31-jarige man uit Nieuwegein die verdacht wordt van het doodsteken van een 34-jarige vrouw in Den Bosch wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Gisterochtend direct na het incident is de verdachte aangehouden en sindsdien zit hij vast.

Vrouw overleden op straat na steekincident
Een 34-jarige vrouw werd gisterochtend rond 9.45 uur in het bijzijn van haar 1-jarig kind doodgestoken. Verschillende omstanders hebben het steekincident zien gebeuren. De verdachte, die een relatie had met het slachtoffer, stak de vrouw meerdere keren. Ze raakte hierbij zwaargewond. Hulpdiensten hebben alles gedaan om de vrouw te redden, maar dit mocht helaas niet meer baten. De vrouw overleed ter plaatse.

De omgeving van het Ploossche Hof is toen direct ruimschoots afgezet voor onderzoek. Het forensisch team heeft de sporen op het plaats delict veiliggesteld en onderzocht. Daarnaast is de recherche druk bezig met horen van alle getuigen en het bekijken van eventuele camerabeelden in de omgeving.

Onjuiste informatie
We zien verschillende verhalen over het incident van gisteren en het slachtoffer rondgaan. Zo zou er in de media gezegd zijn dat de 34-jarige vrouw een ander ouder kindje bij de basisschool had afgezet voorafgaand aan het incident. Dat is onjuist. Het slachtoffer heeft één 1-jarig kind. Het kind is ongedeerd gebleven en direct opgevangen door de familie.

We zien en lezen dat er gespeculeerd wordt en roepen op om geen overhaaste conclusies te trekken. Er gaan verhalen over de verdachte en de onderlinge relatie tussen de verdachte en het slachtoffer rond. Wij nemen alle informatie op in het onderzoek en dat is nog in volle gang.

Getuigen
Bent u getuige geweest van het incident en hebben we nog niet met u gesproken, dan komen we alsnog graag in contact. Ook als u beschikt over camerabeelden of andere belangrijke informatie heeft die ons kan helpen, dan horen we dat graag! Neem dan contact met ons via 0900-8844. Anoniem bellen kan natuurlijk ook. Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.Waarschijnlijk zijn veel mensen getuige geweest van dit heftige incident en hebben ze het slachtoffer zien liggen. Wij kunnen ons voorstellen dat dit grote impact op iemand kan hebben. Ook voor u is er slachtofferhulp beschikbaar als u daar behoefte aan heeft. Neem dan contact met ons op via 0900-8844.