S-HERTOGENBOSCH - Vrijdagmorgen rond 06.30 uur is een 26-jarige man uit ’s-Hertogenbosch aangehouden in zijn woning. Eerder deze week werden beelden van vermoedelijk deze verdachte getoond in de diverse opsporingsprogramma’s vanwege mogelijke betrokkenheid bij de avondklokrellen in zijn woonplaats. Vrijdagmorgen werd ook nog een andere verdachte hiervoor aangehouden.

De 26-jarige verdachte kwam op diverse beelden naar voren als betrokkene bij de avondklokrellen. Hij wordt verdacht van openlijke geweldpleging en meer specifiek ook van diefstal en vernieling in de Primera in de binnenstad

Beelden tonen
Nadat we aan de hand van de beschikbare beelden zorgvuldig onderzoek hadden gedaan naar de exacte rol van de verdachte, zijn de beelden eerst intern gedeeld binnen de politie. Toen dat geen herkenning opleverde werd besloten om de beelden te delen in de diverse opsporingsprogramma’s en op social media. Dat leverde zeer concrete tips op over zijn identiteit. Met de aanhouding van de verdachte zijn deze beelden inmiddels weer verwijderd. We gaan nu verder onderzoek doen naar zijn exacte rol bij de ongeregeldheden.

Verdachte in Schijndel aangehouden
Vrijdagmorgen werd ook een 21-jarige man uit Schijndel aangehouden in zijn woonplaats. Ook hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de avondklokrellen in ’s-Hertogenbosch vorige week maandag. Hij zou onder andere een fiets bovenop de motorkap van een auto hebben gegooid en vervolgens de fiets in elkaar hebben getrapt. Zijn exacte rol bij de rellen wordt nu verder onderzocht.

Meld jezelf!
Het onderzoek naar de avondklokrellen in Eindhoven en ’s-Hertogenbosch is in volle gang. De politie beschikt daarbij over zeer veel beelden. Een groot deel daarvan is door burgers zelf bij ons aangeleverd en daar zijn we heel blij mee. De komende tijd zullen we ook vaker de hulp van het publiek inroepen om relschoppers te identificeren. Was je bij de rellen betrokken? En wil je voorkomen dat je in beeld komt? Meld jezelf dan bij de politie

Blijf delen
Hoewel er dus al heel veel materiaal beschikbaar is, vragen we burgers nog steeds om hun eigen beelden met ons te delen. Heeft u videobeelden of foto’s gemaakt van deze ongeregeldheden? Via deze link kunt u de beelden uploaden. Uiteraard is het ook van belang dat u, indien mogelijk, bij de beelden ook informatie geeft over wat en wie we er op kunnen zien.