DEN BOSCH - Vier mannen zijn vrijdagmorgen aangehouden in ’s-Hertogenbosch. Ze worden verdacht van diefstal van een katalysator van een auto eerder die nacht in Waalwijk. De auto was op zijn kant geduwd en de katalysator was er onderuit gesloopt.


Op vrijdag 6 november 2020 om 1.00 werd een surveillance-eenheid naar de Max Bruchstraat in Waalwijk gestuurd. Bewoners hadden het Operationeel Centrum gebeld met de melding dat er een harde knal was geweest. De agenten troffen op een parkeerplaats een auto op zijn kant. Wat in eerst instantie leek op een verkeerszaak bleek een diefstal te zijn. De katalysator was onder de auto weg gehaald. Men had hem los geslepen.

Aanhoudingen
Een agent was eerder die nacht aangesproken in Rijen. Daar bleek dat er inde nacht van woensdag op donderdag in Rijen ook een auto op zijn kant was geduwd en dat de katalysator was weggenomen. Getuigen hadden daarbij een auto weg zien rijden en hadden het kenteken opgeschreven. Dat kenteken werd doorgegeven aan andere eenheden in de omgeving. Een surveillance-eenheid zag de auto rijden op de Rietveldenweg in ’s-Hertogenbosch. De bestuurder kreeg een stopteken en de auto stopte. In de kofferbak lagenenkele katalysators. De vier inzittenden werden aangehouden en naar het bureau in Tilburg gebracht. Het ging om vier mannen van 20, 23 (2x) en 24 uit Roemenië zonder bekende verblijfplaats in Nederland. Ze zijn ingesloten aan het bureau en de auto met katalysators is in beslag genomen.