EINDHOVEN/VELDHOVEN/OSS - Een bomvolle, laatste uitzending van Bureau Brabant van dit seizoen op maandag 21 juni. Een groepje verdachte jongeren in Veldhoven is er niet van gediend dat een oplettende buurtbewoner hen filmt en ze slaan hem flink in elkaar. En waarschijnlijk dezelfde twee daders overvallen binnen een uur mensen in Eindhoven aan wie ze zogenaamd een laptop zouden verkopen. Opnieuw een brandbom in Eindhoven en de zoveelste pinfraudezaak, dit keer uit Oss.

Mishandeling na filmen verdachten
Veldhoven – In de maanden februari en maart waren er diverse inbraakmeldingen in de buurt van de Vlierbeek in Veldhoven. Als een buurtbewoner dan op vrijdag 5 maart rond 17.00 uur een groepje verdachte jongeren met hoodies ziet rondscharrelen, bedenkt hij zich niet en filmt hij het groepje. Maar daar blijkt het zestal niet van gediend. Ze nemen de man flink te grazen en delen rake klappen uit. Het slachtoffer loopt onder andere een gekneusde hand en een snee in zijn oor op en een tand brak af. De daders deden goed hun best zich in hun hoodies te verstoppen, maar we hebben beelden waar in elk geval twee verdachten op te zien zijn. Wie kan ons meer vertellen over deze groep?

Twee straatroven op dezelfde avond
Eindhoven – Nadat een man op donderdagavond 6 mei online met iemand had afgesproken in de Avocadohof om een laptop te verkopen, probeerden twee daders hem van zijn geld te beroven. Ze bedreigden hem met een mes en een vuurwapen, maar toch wist de man er vandoor te gaan en de verdachten dropen af. Een uur later is het wel raak. Vermoedelijk dezelfde verdachten beroven in de Van Kanstraat een stelletje van hun geld, die eveneens denken iemand te treffen waarvan ze een laptop gaan kopen. Ook nu twee daders met mes en vuurwapen. Wie heeft informatie over deze overvallers en zet het onderzoeksteam op het goede spoor?

Brandbom bij woning
Eindhoven – In de nacht van 18 op 19 mei wordt bij de voordeur van een woning aan het Fultonplein een brand-/vuurwerkbom neergelegd door ene nog onbekende verdachte. Er volgen twee explosies en brand is het gevolg. In de woning lagen een moeder en zoon te slapen. Zij bleven gelukkig ongedeerd, maar de voordeur werd vernield. We hebben beelden. Wie herkent de dader en wie heeft antwoord op de vraag waarom er juist bij dit huis brand werd gesticht?

Diefstal pinpas en pinfraude

Oss – Twee mannen weten op gewiekste wijze in het bezit te komen van een nieuwe pinpas, nadat het slachtoffer die na een nepbericht van de bank had aangevraagd. Daarna werd er in Purmerend duizenden euro’s van de rekening van het slachtoffer afgeschreven. Help ons om ze te stoppen. Bekijk de beelden goed en bel zodra u een vermoeden hebt wie het zijn.

Bureau Brabant is elke maandag te zien om 18.15 uur bij Omroep Brabant en wordt daarna tot de volgende middag elk uur herhaald.