NISTELRODE - Bij een controle in een garagebox aan de Loo in Nistelrode zijn dinsdagmiddag vele materialen voor de inrichting van een productielocatie voor synthetische drugs gevonden. Ook werden grote hoeveelheden harddrugs aangetroffen. Alle materialen zijn in beslag genomen.


Aan het begin van dinsdagmiddag 28 maart controleerden medewerkers van de gemeente de garagebox naar aanleiding van een brand die eerder had plaats gevonden. In de box troffen ze materialen en hebben de politie gealarmeerd.

Productielocatie

De politiemensen roken bij het betreden direct een sterke chemische, anijsachtige, geur. Voor hen het teken dat ze mogelijk met een productielocatie te maken hadden. De garagebox is vervolgens weer afgesloten en de experts van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) zijn ingeschakeld. Zij zijn vervolgens op een veilige manier naar binnen gegaan.

Uiteindelijk ontdekten zij in de loods materialen, waaronder ketels en chemicaliën, om een volledige productielocatie voor synthetische drugs in te richten. Al deze spullen zijn op een veilige manier uit de loods gehaald en afgevoerd.

Drugs

Naast de materialen werden in de garagebox ook grote hoeveelheden (hard)drugs gevonden: vele honderden pillen en verschillende kilo’s van andere synthetische drugs. Ook lagen er nog vele duizenden erectiepillen in de garagebox. Alle drugs zijn in beslag genomen voor verder onderzoek en worden uiteindelijk vernietigd.