DEN BOSCH - Drie jonge vrouwen worden in oktober 2022 bedreigd, mishandeld en misbruikt als zij uitgaan in Brussel. Een 42-jarige man uit Eindhoven en een 23-jarige man uit ‘s-Hertogenbosch stonden vandaag voor de rechter. Het OM eist resp. 6 jaar en 18 maanden cel tegen het tweetal.


De vrouwen zijn collega’s van elkaar en willen zaterdagavond 22 oktober 2022 op stap. Zij worden daarop in Eindhoven opgepikt door een auto met daarin vier mannen. Die nacht komen ze aan in een nachtclub in Brussel. De mannen die vandaag terecht staan beletten de vrouwen in de club onder meer gebruik te maken van hun telefoon. Ook mogen ze niet dansen of zelfstandig naar het toilet. Wanneer de vrouwen weg willen met een taxi, vertrekt de taxi zonder hen en worden ze gedwongen om in de auto van de mannen te stappen.

Doodsangsten

Gedurende de autorit op weg naar Nederland worden de vrouwen onder meer bedreigd, geslagen en seksueel misbruikt. De slachtoffers hebben doodsangsten uitgestaan gedurende deze rit, onder meer omdat het portier bij een hoge snelheid werd geopend en een van hen uit de auto wordt gehangen. Aan de nachtmerrie van de vrouwen komt een einde wanneer ze rond 9:45u in Eindhoven worden afgezet.

Bewijs

Nadat de vrouwen aangifte hebben gedaan, stelt de politie een onderzoek in. Uiteindelijk worden twee verdachten aangehouden. In de zaak heeft de politie uitgebreid met getuigen gesproken en zijn forensische sporen veiliggesteld die vandaag op zitting werden gepresenteerd.

'Gangster'

De officier van justitie benadrukt de ernst van de zaak en de rol die de verdachten daarin gespeeld hebben: ‘De oudere verdachte heeft zichzelf gepresenteerd als een groot gangster, die onaantastbaar is en kan doen en laten wat hij wil. Hij heeft ernstige bedreigingen geuit, geweld gebruikt en zijn eigen lusten gebotvierd op drie jonge dames.’ Verder: ‘De jongste verdachte heeft, hoewel hij aan het stuur zat, niet ingegrepen maar een actieve bijdrage geleverd aan het feit, onder meer door een van de vrouwen aan te randen.’

Alles overziend eist het OM 6 jaar gevangenisstraf tegen de 42-jarige verdachte. Tegen de 23-jarige verdachte is 18 maanden gevangenisstraf geëist, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. De rechter doet op 26 maart uitspraak.