TILBURG - Na een wisselvallige competitiestart is Willem II onder de nieuwe trainer Peter Maes inmiddels opgeklommen naar een tweede plaats. Dat gebeurde na de 3-1 zege van zondagmiddag op FC Den Bosch.

De Tilburgers lieten zich na een minuut of tien verrassen in het Brabantse onderonsje. Kacper Kostorz schoot tegendraads de 0-1 binnen. Met een halfuur op de klok maakte Jeredy Hilterman gelijk. Vanuit een lastige positie schoot hij verwoestend hard raak in de verre hoek. In de tweede helft boog Willem II de achterstand helemaal om. Bokila kreeg de bal mee van Niels van Berkel en zorgde met een strak schot voor de 2-1. Bokila maakte daarna vanaf de strafschopstip ook nog zijn tweede van de middag na een overtreding van doelman Ojrzynski.

In vorige wedstrijden was Bokila als invaller ook al de grote man bij Willem II. Met twee treffers hielp hij zijn ploeg aan de overwinning op De Graafschap. Als invaller maakte hij tegen TOP Oss ook al de winnende treffer.