SCHIJNDEL - In de vroege ochtend van woensdag 14 oktober 2020 ontsnapten vijf bewoners van een woning in Schijndel op het nippertje aan een verwoestende vlammenzee. In hun woning was brand uitgebroken. Zij konden zich ternauwernood uit de vuurzee redden. De woning brandde grotendeels uit. Het Openbaar Ministerie Oost-Brabant vervolgt de zoon van het gezin voor in ieder geval brandstichting.


De bewoners liepen allemaal lichte tot zware brandwonden op. Na de brand werd op verzoek van de verzekeringsmaatschappij onderzoek verricht door een brand-expert en daaruit kwamen vermoedens naar voren van brandstichting. Er zou onder meer gebruik zijn gemaakt van brandbare stoffen. De politie begon daarop een uitgebreid onderzoek naar de brand.

Verdachte

In het onderzoek werd uiteindelijk de toen 19-jarige zoon van het gezin als verdachte aangemerkt. Hem wordt meervoudige poging en brandstichting met gevaar voor personen en goederen verweten. Ook de woning van de buren liep als gevolg van de brand schade op en ook dat wordt hem verweten.

Aanhouding

Toen de verdachte zich op politiebureau meldde om een verklaring af te leggen, werd hij afgelopen vrijdagochtend aangehouden. De verdachte is maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die bepaalde dat de man nog zeker twee weken langer vast blijft zitten. Verder onderzoek, onder meer beslaande uit nader horen van getuigen, moet meer duidelijkheid geven over de achtergronden en het moment van de brand.