DEN BOSCH - Wist je dat de provincie Noord-Brabant enorm veel moois heeft te bieden? Wat dacht je van een rondje langs kastelen, het gezellige ‘s Hertogenbosch of de Loonse en Drunense Duinen? Brabant leent zich uitstekend voor een mooie meerdaagse roadtrip. Heb je de behoefte aan een paar dagen eropuit? Dan is deze roadtrip perfect voor jou.

Inpakken en wegwezen maar

Tijd om te vertrekken! Om op alle plekken te komen, kun je voor deze roadtrip het beste een auto pakken. Heb je zelf geen auto? Je kunt eenvoudig een auto huren in Eindhoven, Den Bosch, Tilburg of Breda. Via het autodeelplatform SnappCar vind je deelauto’s bij jou in de buurt die je voor een of meerdere dagen kunt huren. Snel geregeld en vaak vele malen voordeliger dan een auto huren bij een traditioneel autoverhuurbedrijf!

Rondje kastelen

De roadtrip begint in de buurt van Eindhoven: hier vind je Kasteel Helmond, de grootste waterburcht van Nederland. Het is een 700 jaar oud kasteel en een speelparadijs voor kinderen. Een half uur rijden verderop vind je Kasteel Stapelen in Boxtel. Rondom dit prachtige kasteel kun je heerlijk wandelen en genieten van de rust.

Bossche bollen eten
Na een flinke wandeling is het tijd om jezelf te trakteren op een lekkere Bossche bol in ‘s Hertogenbosch. Breng daarna een bezoek aan de kathedraal de Sint Jan en vaar op de Dommel om zo de stad vanaf het water te bezichtigen.

De natuur in
Na een of meerdere dagen cultuur snuiven, vervolg je de reis naar de natuur. In Brabant zijn een aantal heel mooie natuurgebieden te vinden. Wat dacht je van de Loonse en Drunese Duinen in de buurt van Tilburg? Of breng een bezoek aan het Nationaal park De Biesbosch in het westen van Brabant of aan het Groene Woud in Oisterwijk. Stuk voor stuk prachtige plekken om een paar uur rond te wandelen.

Lijkt het je wel wat om deze route in een busje of camper te doen? Een busje huren in Eindhoven of andere Brabantse stad is ook zo gepiept! Je maakt met een paar klikken op de knop een account aan, vult je locatie in en je ziet direct alle deelauto’s- en busjes bij jou in de buurt. Via SnappCar ben je volledig verzekerd én door het huren van een deelauto draag je jouw steentje bij aan het milieu.