NEDERLAND - De winter wil niet doorzetten in februari. Net als in de afgelopen week zijn de temperaturen ook de komende dagen vrij zacht voor de tijd van het jaar. Daarbij is er dagelijks kans op een regenbui.


Zondag
in de ochtend valt in de noordelijke helft van het land enige tijd regen. Vanuit het zuiden wordt het in eerste instantie droog, maar later op de dag neemt de kans op een bui alweer toe. Het is 7 tot 9 graden bij een matige zuiden- tot zuidwestenwind waar af en toe de zon doorbreekt.

In de nacht naar maandag wordt het vanuit het westen droog met opklaringen. De temperatuur daalt naar een graad of 5. Overdag is er af en toe zon, maar er trekken ook een paar buien van west naar oost over het land. Het wordt 7 tot 9 graden bij een matige, aan zee soms krachtige, westenwind.

Ook dinsdag houden we het helemaal niet droog, maar het wordt zeker geen verregende dag. Het weerbeeld bestaat uit wolken, af en toe zon en enkele buien. Het wordt 8 graden in het noorden tot 10 graden in Zuid-Nederland bij een meest matige zuidwestenwind.

In de tweede helft van komende week trekt zachte lucht over Nederland. Dit gaat gepaard met veel wolken en regelmatig regen. Woensdag wordt het 11 tot 13 graden en donderdag kan het regionaal zelfs 15 graden worden. Wel is de buienkans op donderdag aanmerkelijk groter

Vanaf vrijdag en het volgende weekend lijkt het weer wat minder zacht te worden. De temperatuur zakt naar rond de tien graden, op zondag mogelijk zelfs naar 7 of 8 graden. Op een enkel buitje na lijkt het dan wel grotendeels droog te blijven bij een matige noordwestelijke wind.