DE BILT - het ziet er naar uit dat de laatste week van oktober typisch herfstweer brengt. Een paraplu bij de hand is dan ook geen overbodige luxe. Vrijwel dagelijks is er kans op buien en de zon komt slechts sporadisch tevoorschijn.


Maandag begint het in de ochtend overwegend droog in het gehele land al komt er met name in het oosten al flinke bewolking voor. In de middag komen er vanuit het (noord)westen buien onze kant op, waarvan sommige met onweer. De zuidwestenwind is krachtig en de temperatuur komt uit rond de 12,13 graden.

Na een regenachtige nacht is het ook dinsdag in het westen en noordwesten een nat begin van de dag. Waar er elders in het land af en toe een zonnetje doorbreekt stijgt gedurende da dag ook daarna de buienkans.

Ook de nacht van dinsdag op woensdag is nat, al lijkt de dag wel droog te beginnen. In de middag wordt de intensiteit van buien echter weer hoger en kan er in het hele land regen vallen. De temperaturen komen net als de voorgaande dagen niet boven de 13 graden uit wat normaal is voor de tijd van het jaar.

Donderdag wordt een dag waarin buien de zon elkaar afwisselen. De zuidwestenwind blijft aanwezig en is met name in de kustgebieden krachtig.

Vrijdag wordt het een bewolkte dag en kunnen opnieuw in het gehele land buien voorkomen. Het zullen geen zware buien zijn, maar de kans op motregen is de gehele dag aanwezig.

Het weekend start grijs en nat op zaterdag, maar langzamerhand lijkt het richting de zondag rustiger en droger te worden. De temperatuur stijgt ook iets richting de 15, 16 graden en lijkt de opmaat te zijn voor een drogere week daarna.