ROSMALEN - Bij het station van Rosmalen is dit jaar een nieuw (lang)parkeerterrein gerealiseerd waar de treinreiziger de auto kan parkeren. Naast meer parkeerplaatsen is het parkeerterrein verlicht, daar waar nodig verhard en is bewegwijzering geplaatst. Nog dit jaar wordt het ook mogelijk om de elektrische auto op te laden bij één van de laadpalen. Het parkeerterrein is voor iedereen gratis en toegankelijk.

De maatregel komt voort uit het zogeheten MIRT-A2 programma Deil-Vught om mensen te verleiden zich duurzaam(er) te verplaatsen en daarmee de auto meer te laten staan.

Wethouder Roy Geers: “Met deze maatregel kunnen we de treinreizigers een goede plek bieden voor het parkeren van hun auto om daarna hun reis te vervolgen met de trein. Eerder is al een voetpad aangelegd tussen de perrons en het parkeerterrein. Hiermee is de loopafstand een stuk korter en is het parkeerterrein een volwaardige voorziening voor treinreizigers.”

Uitbreiding fietsenstalling

Onderdeel van het maatregelenpakket is ook de bouw van een fietsenstalling dit jaar aan beide zijden van het station. Die stalling gaat ongeveer 250 fietsparkeerplaatsen extra bieden. Daarbij wordt ook rekening gehouden met een aantal stallingsplaatsen voor brom- en snorfietsers. De voorbereidingen voor de bouw van de fietsenstalling zijn al gedaan.