DEN BOSCH - De komende jaren zijn veel nieuwe laadpalen nodig. Over waar deze komen staan, kunnen bewoners vanaf 1 oktober meedenken via een interactieve kaart. We beginnen hiermee in West en de binnenstad. Die bewoners nodigen we uit om te reageren en bij het kick off-moment te zijn. Later komen ook de andere wijken aan de beurt.

Het aantal elektrische auto’s neemt toe. Dit gebruik van schoon, slim en duurzaam vervoer vinden we belangrijk. We faciliteren het volgens een nieuwe strategie en aanpak (pdf), waarbij laadpalen worden geplaatst volgens een wijklaadplan. Dit plan maken we met prognoses en de input van bewoners. Zo kunnen laadpalen sneller worden geplaatst en weten bewoners waar zij deze kunnen verwachten. Er komen ook meer laadpunten bij parkeergarages, bedrijven, appartementencomplexen en woningen.

DENK MEE!

Woon jij in West of de binnenstad? Denk dan mee over de plaatsen voor nieuwe laadpalen. Van 1 oktober tot 1 november vind je op www.denbosch.nl/laadpalen een interactieve kaart met beoogde laadpunten in jouw buurt. Je kunt erop reageren en nieuwe plekken aandragen.

KICK OFF

Op 1 oktober is er een officieel kick off moment voor West en de binnenstad. Je hoort er hoe we de komende jaren met elektrisch laden omgaan en wat dit betekent voor de laadmogelijkheden van je (toekomstige) auto. We vertellen er ook over de plannen en ideeën voor elektrische deelauto’s in jouw wijk.

De bijeenkomst is van 19.00 tot 20.30 uur in de Verkadefabriek. Meld je hier uiterlijk 29 september aan. In verband met corona is dit verplicht. Er geldt een maximaal aantal bezoekers en we houden ons aan de RIVM-richtlijnen. Wil je de informatie liever op andere wijze ontvangen? Mail dan naar elektrischrijden@s-hertogenbosch.nl.

VERVOLG

We starten in West omdat we hier de komende vijf jaar de relatief grootste stijging van elektrische auto’s verwachten. Binnenstad vanwege de grote druk op de openbare ruimte en parkeerzones. Na 1 november komen alle andere wijken aan de beurt.

Op basis van alle feedback verbeteren we de kaart. De locaties die we zo vastleggen, gebruiken we voor nieuwe laadpalen die tot 2025 worden geplaatst. Wanneer dat gebeurt, is afhankelijk van de markt en de daadwerkelijke behoefte van bewoners of werknemers. De gemeente, een marktpartij of elektrisch rijder kan het eerste initiatief nemen.