DEN BOSCH - We kijken terug op een onrustige jaarwisseling. Vooral in delen van ’s-Hertogenbosch Oost ging het mis. Aan het begin van de avond waren daar veel verstoringen van de openbare orde. Let wel, op de meeste plekken in ’s-Hertogenbosch was het rustig. De meeste inwoners vierden de overgang naar 2021 thuis en in klein gezelschap. Velen steunden daarmee de maatregelen die we kennen in deze ongekende coronacrisis.


Om de overlast te beperken, is gisteravond een aantal maatregelen getroffen. Op dit moment is het rustig in het gebied. We richten ons nu samen met de politie op het behouden van deze situatie, en het gevoel van veiligheid voor iedereen terug te brengen.

Burgemeester Jack Mikkers: “De misdragingen zijn natuurlijk onacceptabel. Voor de veiligheid van de buurt, en richting onze hulpdiensten. Maar ook vanwege de schade die aan bezittingen van inwoners en andere partijen wordt toegebracht. Reken maar dat we samen met onze partners de relschoppers aan gaan pakken. Er zijn daarvoor al verschillende beelden beschikbaar”.

De gemeente is gestart met het opruimen van de troep op straat en de uitgebrande auto’s. De door de brand beschadigde stoeptegels worden vandaag vervangen.

Wat er gebeurde?
Enkele tientallen relschoppers pleegden vernielingen, brandstichtingen. Ook werd zwaar vuurwerk naar bussen en de politie gegooid. In de avond is een auto omver gegooid en in brand gestoken. Datzelfde gebeurde in het eerste deel van de nacht met nog een auto. Aangezien de situatie daarom voor hulpdiensten niet als veilig werd ingeschat, is de brandweer op veilige afstand gebleven en is het vuur gecontroleerd uitgebrand.