DEN BOSCH - Of het nu gaat over duurzaamheid, minder armoede of beter onderwijs. Veel jongeren zetten zich in voor een gezondere, schonere en socialere toekomst. De gemeente wil hen daarbij ondersteunen door de subsidie Sustainable Development Goals. Zo kunnen we samen werken aan een betere toekomst.

De Sustainable Development Goals zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. De doelen richten zich op armoede, gezondheid, onderwijs en schoon drinkwater, maar ook op duurzame energie, minder ongelijkheid en het aanpakken van klimaatverandering. Alle 17 doelen zijn op de website van SDG Nederland te lezen. Voor het aanpakken van deze doelen is het belangrijk om internationaal samen te werken. Alleen door samen overal ter wereld hieraan te werken kunnen we grote uitdagingen zoals klimaatverandering, armoede en gezondheid aanpakken.

’s-Hertogenbosch doet mee
“Jongeren hebben de toekomst en via deze subsidieregeling benutten we de talenten van jongeren om ’s-Hertogenbosch en de rest van de wereld groener, gezonder en socialer te maken. Hun ideeën kunnen met deze subsidieregeling realiteit worden” aldus wethouder Kâhya.We ondersteunen mensen die zich inzetten om van de wereld een betere plek te maken. Uiteindelijk hopen we daarmee dat zij ook anderen in ’s-Hertogenbosch inspireren. Dat meer mensen zich bewust worden van hoe je uitdagingen als armoede, onderwijs en de klimaatcrisis kan aanpakken.

Jouw droom voor een betere toekomst
Heb jij een idee, initiatief of plan? Dan kan je subsidie aanvragen om jouw droom te realiseren. Zo werken we samen aan een betere toekomst.Meer informatie of subsidie aanvragen? Ga naar de pagina Subsidieregeling Sustainable Development Goals.