ROSMALEN - In het kader van de Bossche Zomer organiseert Buro de Kermisgids dit jaar toch een kermis in Rosmalen. De gemeente heeft hiervoor een vergunning verleend. De kermis vindt plaats van zaterdag 8 tot en met woensdag 12 augustus 2020 op het Gildeplein.


De kermis in Rosmalen is op zaterdag 8 augustus van 13.00 – 23.00 uur. En van zondag 9 tot en met woensdag 12 augustus van 13.00 – 22.00 uur.

Veilig bezoek aan de kermis
De kermis is dit jaar, wegens het Coronavirus, anders dan andere jaren. Het terrein is afgesloten en heeft één in- en uitgang. Er is beveiliging om de bezoekers hierbij te begeleiden. Er is een maximum aantal bezoekers van 700 en het terrein wordt (tijdelijk) afgesloten als dit aantal bereikt wordt. Ook is er extra ruimte tussen de attracties, dit voor loopstromen en om afstand te houden. Er komt een veilige wachtrij buiten, als het maximaal aantal bezoekers op het terrein is bereikt.

Op de kermis zijn onder andere de attracties het Spookhuis, de Booster, de Autoscooter en de Rupsbaan aanwezig.

Parkeren
In enkele straten rond het Gildeplein geldt een tijdelijk parkeerverbod voor voertuigen. Alleen bewoners mogen hier nog parkeren. Rond het kermisterrein zijn extra fietsenstallingen. In de buurt zijn voldoende parkeermogelijkheden voor auto’s.