DEN BOSCH - Gemeente en politie hebben woensdag 28 oktober gezamenlijk opgetreden tegen wietteelt. Aanleiding waren anonieme tips. De actie was succesvol. Bij drie van de zes bezochte adressen zijn in totaal meer dan 450 hennepplanten aangetroffen. Op een van de adressen was er zelfs sprake van een hennepkwekerij van maar liefst 350 planten.


Op een ander adres is apparatuur gevonden voor het runnen van een kwekerij. Er zijn geen aanhoudingen verricht. Wel worden er nog mensen door de politie uitgenodigd voor een verhoor. In het kader van het ontnemen van crimineel vermogen is er ook een auto in beslag genomen.

Wietteelt zorgt voor onveilige situaties
Drugshandel is voor criminelen een manier om veel geld te verdienen. Ook ontregelt het de samenleving. Burgemeester Jack Mikkers: “Prettig wonen is voor iedereen belangrijk. De basis is een veilig huis, een veilige straat en een veilige buurt. Een drugspand hoort hier niet in thuis. Sterker nog, het illegaal telen van wiet en de handel in drugs zijn een gevaar voor onze samenleving. Dat pakken we dan ook aan.”

Gevaren drugspand omgeving
Een hennepkwekerij kan op veel plekken voorkomen. Denk aan huurhuizen en koopwoningen of in openbare gebouwen en loodsen. Het kan ook gewoon in het open veld of onder de grond. Ondanks dat mensen in er in het dagelijks leven niet direct last van hebben, brengen dit soort panden wel gevaren met zich mee. Denk aan brandgevaar en giftige stoffen. Dan hebben we het nog niet over het publiek dat zo’n pand aantrekt. Achter dit soort drugspanden zit een wereld van criminaliteit.

Meld Misdaad Anoniem
Heeft u het vermoeden dat er in uw wijk iets niet klopt, maar durft u dat niet meteen zelf bij ons te melden? Ga dan niet zelf op pad, maar meldt dit via Meld Misdaad Anoniem. Hier kunt u veilig en volledig anoniem melding maken. De politie, maar ook gemeenten en andere overheden gaan met de meldingen aan de slag. Ga naar www.meldmisdaadanoniem.nl voor meer informatie.