DEN BOSCH - Dit jaar organiseert Buro de Kermisgids de kermis op het buitenterrein van de Brabanthallen. Vanaf de ingang van congrescentrum 1931 wordt u met borden richting de kermis gewezen. Op de parkeerplaats van de Brabanthallen staan dit jaar o.a. een breakdance, familie achtbaan, grijpkranen, trampolines, gebakkraam en spookhuis.


De kermis is openbaar, maar alleen toegankelijk door één ingang welke continue door beveiligers wordt bewaakt. Ze houden de loopstromen en de drukte in de gaten. Wanneer blijkt dat 1,5 meter afstand niet meer haalbaar is, wordt dit worden gecommuniceerd naar de ingang en zal het terrein worden afgesloten. Bij de ingang wordt dan een wachtrij gemaakt zodat bezoekers op 1,5m afstand kunnen wachten totdat zij naar binnen mogen. Het kermisterrein kent een capaciteit van zo’n 1.500 bezoekers. Op het kermisterrein wordt geen alcohol geschonken.

De Bossche Kermis vindt plaats van 21 t/m 30 augustus, van 13.00 tot 22.00 uur. Op de vrijdagen en zaterdagen tot 23.00 uur. Rond het kermisterrein zijn extra (onbewaakte) fietsenstallingen. Bij de Brabanthallen kan voor €5,00 euro geparkeerd worden. Let op: dit kan alleen betaald worden met de pinpas.

Prikkelarme kermis
Donderdag 27 augustus vindt van 14.00 tot 17.00 uur een prikkelarme kermis plaats. Tijdens de prikkelarme kermis gaan de geluidsinstallaties uit of zachter en wordt er geen gebruik gemaakt van lichtflitsen en rookkanonnen. Waar mogelijk draaien hoge snelheidsattracties met een lagere snelheid. Hierdoor is de kermis ook leuk om te bezoeken voor mensen die niet van prikkels houden.

Kernen
Ook in de kernen Empel (22 t/m 25 augustus) en Nuland (29 t/m 1 september) organiseert Buro de Kermisgids twee kermissen. De opzet, dat van een familiekermis, zal hetzelfde zijn als bij de kermissen in Rosmalen en ’s-Hertogenbosch, maar dan in het klein. Hier worden dezelfde maatregelen genomen.