DEN BOSCH - Vrijdag 28 oktober hielden we op het Kardinaal van Rossumplein, midden in het centrum van ’s-Hertogenbosch, een grote veiligheidscontrole. In de binnenstad wordt al langere tijd melding gemaakt van hufterig verkeersgedrag. We vinden het belangrijk om deze situatie veilig te houden voor iedereen die er woont, werkt of verblijft. Automobilisten hebben daar zelf de belangrijkste rol in. En rijgedrag dat over de scheef gaat, pakken we samen met de politie aan.

Meerdere aanhoudingen

De controle was een samenwerking van politie, gemeente ’s-Hertogenbosch, sociale recherche en een incassobureau. In totaal heeft de politie 14 personen aangehouden, omdat zij reden onder invloed van alcohol of verdovende middelen, zonder rijbewijs en/of minderjarig waren. Een minderjarige bestuurster van een bromfiets mocht haar rijbewijs direct inleveren, omdat ze twee keer de toegestane waarde aan alcohol had genuttigd.

Mensenhandel

Ook zijn bij de controle twee illegale personen ontdekt en kreeg de politie een signaal van mensenhandel. Deze persoon kon geen identiteitsbewijs tonen omdat – zo bleek - zijn baas deze had ingenomen. Het uitzendbureau waar hij en zijn baas voor werkten was al betrokken bij een onderzoek naar mensenhandel. Vanwege het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs is de man opgepakt. Team mensenhandel van de politie pakt dit verder op.

Openstaande bedragen

Ook heeft de afdeling belastingen (heffen en innen) van de gemeente 's-Hertogenbosch een bedrag van € 314,73 aan openstaande gemeentelijke vorderingen geïnd.