DEN BOSCH - Op 11 oktober is het Coming Out Dag. Er is veel te doen rond deze dag in ’s-Hertogenbosch.

Zijn wie je bent. Daar draait het om op Coming Out Dag. We hijsen de regenboogvlag als teken dat iedereen zich geaccepteerd en veilig kan voelen. In onze gemeente werken veel organisaties samen om te zorgen voor meer veiligheid en acceptatie. Veel mensen voelen zich betrokken bij Coming Out Dag. Wethouder Mike van der Geld gaat de regenboogvlag hijsen met Marloes Vreeswijk. Zij won in 2019 de Jheronimus Atelierprijs, een prijs van de gemeente voor de meest ondernemende kunstenaar. Ze maakte het kunstwerk Colourful Embrace, dat te zien zal zijn in het Werkwarenhuis. Het kunstwerk gaat over het verlangen dat iedereen, zonder oordeel, kan en mag zijn wie diegene is. Het kunstwerk symboliseert dat elke uiting van je identiteit een sieraad is dat vol trots gedragen mag worden. Wethouder Van der Geld: “Ik zie dat er veel moois gebeurt rond dit thema. Met haar kunst laat Marloes Vreeswijk de veelkleurige eigenheid in ’s-Hertogenbosch zien. En bijvoorbeeld de groep Trek Iets Leuks Uit. Die verbindt ieder die over respect en acceptatie wil praten, zingen, dansen of schrijven.”

Programma Coming Out 2021 – ’s-Hertogenbosch
-Op vrijdag 8 oktober om 9.45 uur hijsen wethouder van der Geld en Marloes Vreeswijk de regenboogvlag bij het Stadhuis.
-Op zaterdag 9 oktober vanaf 16:00 uur nodigt het Beraad van Kerken je van harte uit de Regenboogviering bij te wonen. Via de website van Beraad van Kerken is meer informatie te vinden en kan je je aanmelden. Locatie: kerk van het Stadsklooster San Damiano (Van der Does de Willeboissingel 12).
-Om 17:30 uur (zaterdag 9 oktober) onthult wethouder Mike van der Geld het Kunstwerk ‘Colourful Embrace’ van kunstenaar Marloes Vreeswijk. Locatie: Werkwarenhuis, Tramkade 22.
-Vanaf 18:00 uur (zaterdag 9 oktober) is de opening van het Ketelhuis, het nieuwe onderkomen van het COC. De laatste informatie vindt u op de website van COC Noordoost-Brabant. Locatie: Tramkade 26, ’s-Hertogenbosch.
-Op maandag 11 oktober wordt op verschillende scholen in ‘s-Hertogenbosch de regenboogvlag gehesen. Onder meer bij het Koning Willem I College. (Maar er zijn er vast meer!)
-Van 20:00 tot 21:30 uur (maandag 11 oktober) Coming IN Day. Gesprek over de vraag of de metafoor ‘uit de kast komen’ niet bij het grofvuil kan? Gasten zijn onder meer Emmanuel Berkemeijer en Lies Gallez. Georganiseerd door Trek Iets Leuks Uit, Radar Den Bosch en RUW. Voor meer informatie en aanmelden kijk op Facebook. Locatie: Huis73, Hinthamerstraat 72-74, ’s-Hertogenbosch.
-Van 21.30-23.00 (maandag 11 oktober) de Afterparty bij Eetcafé De Keulse Kar. Locatie: Hinthamerstraat 101, ’s-Hertogenbosch.