ALKMAAR - AZ heeft voor de tweede keer dit seizoen van PSV weten te winnen en komt op de ranglijst nu naast de Eindhovenaren. De ploeg van trainer Pascal Jansen kreeg niet al teveel kansen, maar sloeg wel op de juiste momenten toe (2-0).

Zo was de start al flitsend toen Jesper Karlsson in de vierde minuut van buiten naar binnen kwam en uithaalde in de korte hoek: 1-0. AZ weet hierna echter niet door te drukken, en het is PSV wat langzamerhand het initiatief overneemt. Zo krijgt Mario Götze een kans na balverlies van Teun Koopmeiners, maar mikt naast en even later wordt een goal van Cody Gakpo afgekeurd wegens buitenspel voor Denzel Dumfries. Op slag van rust is er ook nog een mogelijkheid voor Donyell Malen, maar keeper Marco Bizot oogt uiterst solide deze middag en weet te keren.

Na de rust als Vertessen bij PSV in de ploeg is gekomen voor Gakpo blijven de kansen in eerste instantie uit. In de 68e minuut weet AZ het duel echter in het slot te gooien als scheidsrechter Higler goed voordeel geeft na een overtreding van Viergever en de bal voor de voeten belandt van Koopmeiners. Van afstand laat de aanvoerder met rechts keeper Mvogo kansloos en maakt zijn vijftiende van het seizoen. Het lukt PSV niet om zich net als in de eerste helft opnieuw op te richten en dus blijft AZ in de slotfase gemakkelijk overeind.

De Alkmaarders zijn daarmee tevens de grote winnaar van dit weekend aangezien naast PSV ook de directe concurrenten Feyenoord en Vitesse punten lieten liggen.

AZ - PSV 2-0 (1-0)
4. Karlsson 1-0
68. Koopmeiners 2-0