OSS - De NEC Wheelchair Singles Masters and the ITF Wheelchair Doubles Masters vinden van 30 oktober t/m 6 november 2022 plaats in Sportcentrum de Rusheuvel in Oss. De beste rolstoeltennissers van 2022 strijden tijdens dit prestigieuze eindejaarstoernooi om de wereldtitels, in zowel het enkel- als dubbelspel. Namens Nederland komen Diede de Groot en Niels Vink in actie, beiden onlangs winnaars van de US Open. Ook landgenoten Aniek van Koot, Sam Schröder, Jiske Griffioen, Maikel Scheffers, Ruben Spaargaren en Tom Egberink behoren tot de absolute wereldtop en zijn present in Oss.

Op zondag 30 oktober wordt het toernooi geopend, waarna er een volle week toptennis op het programma staat. Het toernooi wordt georganiseerd door sportevenementenbureau Team TOC in samenwerking met de ITF, de KNLTB, de gemeente Oss, het Sport Expertise Centrum, de provincie Noord-Brabant en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Bewondering en inspiratie
David Haggerty, President van de internationale tennis federatie ITF, feliciteert alle spelers die zich hebben gekwalificeerd voor de 2022 ITF Wheelchair Tennis Masters. Daarnaast hoopt hij dat de Rolstoeltennis Masters veel mensen zal verwonderen en inspireren. ,,De eindejaarskampioenschappen rolstoeltennis keren voor het eerst sinds 2010 terug naar Nederland. We kijken met heel veel plezier uit naar een week vol spectaculaire topsport. Met een breed programma trachten wij de lokale gemeenschap bij het evenement te betrekken en hen te inspireren."

Nederland rolstoeltennisland,
,Nederland is een aansprekend en toonaangevend rolstoeltennisland en daarom is het fantastisch dat we de beste rolstoeltennissers van de wereld weer in ons eigen land in actie kunnen zien, aldus Jacco Eltingh, Technisch en Commercieel Directeur KNLTB. ,, Onze eigen Nederlandse rolstoeltennissers behoren al jaren tot de wereldtop. Met spelers als Diede de Groot, die dit seizoen wederom geschiedenis schreef door voor het tweede jaar op rij alle Grand Slams te winnen, belooft het dan ook een mooi tennisevenement in Oss te worden".

In New York won de 25-jarige De Groot eerder deze maand haar vijfde US Open titel op rij. Samen met Aniek van Koot toonde De Groot haar suprematie door daar ook het dubbelspel te winnen. Bij de heren is Niels Vink de te kloppen man. Hij won de US Open in de categorie 'quads', voor spelers met een beperking aan zowel de armen als benen. Ook in het dubbelspel pakte hij de titel, samen met Sam Schröder.

Inclusief sporten in Oss
,,Oss is een gemeente die kansen biedt. We vinden een inclusieve samenleving belangrijk waarbij iedereen mee kan doen, ongeacht je talent of beperking. En dat geldt zeker ook voor sport

", aldus Jacco Peter Hooiveld, wethouder sport van gaststad Oss. ,,Daarom zijn we trots dat de ITF Wheelchair Tennis Masters dit jaar in Oss zijn. De toptennissers die meedoen aan dit evenement laten zien dat er veel mogelijk is voor mensen met een beperking. Dankzij de inzet van de Osse organisator Team TOC en het Sport Expertise Centrum wordt het een sportevenement voor topsporters én voor de inwoners van Oss. "

Dat laatste beaamt Marc Ghering, directeur van het Sport Expertise Centrum. ,,We zijn al enkele maanden bezig om zoveel mogelijk mensen in de regio kennis te laten maken met rolstoeltennis. Ook tijdens het evenement organiseren we leuke side-events voor kinderen, mensen met een beperking, ouderen en tennisliefhebbers. Dit evenement zorgt ervoor dat we nog eens extra kunnen laten zien hoeveel aanbod er al is voor de doelgroep op Uniek Sportpark de Rusheuvel. Uiteindelijk willen we dat iedereen in Oss in beweging komt. Een beperking hoeft daarbij geen belemmering te zijn".


Mansour Bahrami
Naast rolstoeltennis van het allerhoogste niveau mogen bezoekers zich ook verheugen op de komst van Mansour Bahrami. De befaamde baltovenaar speelt op donderdagavond 3- en vrijdagavond 4 november demonstratiewedstrijden. Eric Kersten, CEO van sportevenementenbureau Team TOC, kan zijn geluk niet op met de komst van de Iraniër: ,,Mansour staat voor alles wat tennis zo mooi en spectaculair maakt. Velen zullen zich zijn fabelachtige punt op Wimbledon van afgelopen zomer nog wel herinneren. Het publiek stond op de banken!". Kersten voorziet een unieke kans voor tennisliefhebbers. ,,Het komt niet heel vaak voor dat je de beste rolstoeltennissers ter wereld in eigen land in actie kunt zien. Laat staan dat je als 'toetje' ook nog eens kunt rekenen op de kunsten van Bahrami!".


Kaartverkoop en meer informatie
Kaarten voor de 2022 ITF Wheelchair Tennis Masters zijn beschikbaar vanaf € 8,50. Ga voor meer informatie en het volledige deelnemersveld naar wtm2022.nl.