BLOEMENDAAL - De hockeyers van Bloemendaal en Kampong hebben hun favorietenrol waargemaakt en zich geplaatst voor de finale om het Nederlandse Kampioenschap. Bloemendaal rekende in twee duels af met Den Bosch. Na de 1-5 zege van afgelopen donderdag won men vanmiddag in eigen huis met 3-0.

Net als in het eerste duel liet de ploeg van Rick Mathijssen de gasten uit Den Bosch even uitrazen. In het tweede kwart nam de thuisploeg het initiatief over, maar raakte het wel Tim Swaen met een blessure kwijt. Zonder hem nam Bloemendaal vijf minuten voor rust wel een voorsprong via een sleeppush van Jasper Brinkman.

In de tweede helft keerde Swaen wonderbaarlijk genoeg terug, maar hield Den Bosch er de druk lang op. In het laatste kwart wist Bloemendal het duel echter toch te beslissen. Keeper Van Doren kreeg een poging van Thierry Brinkman niet onder controle waarna Yannick van Drift de rebound benutte. Vijf minuten voor tijd pushte Jasper Brinkman zijn tweede binnen en was de 3-0 eindstand een feit.