BILTHOVEN - De hockeysters van Den Bosch staan na vandaag, op doelsaldo weliswaar, weer boven Amsterdam in de Hoofdklasse dames. De Brabantse ploeg won in Bilthoven met nipt verschil van SCHC (2-3).

Hoewel de thuisploeg sterk begon nam Den Bosch na negen minuten een voorsprong toen Pleun van der Plas op aangeven van Noor Omrani kon scoren. SCHC herstelde zich echter snel en het was Pien Dicke die een voorzet van Ginella Zerbo wist te verzilveren.

Den Bosch had in het vervolg van de eerste helft aardig moeilijk, maar herstelde zich in het derde kwart. Topscorer Frederique Matla scoorde op aangeven van Liedewij Welten en de vreugde was nog groter bij coach Raoul Ehren toen Ireen van den Assem met een sleeppush de marge op twee bracht. Ondanks een late tegentreffer van Zerbo kwam de zege van Den Bosch vervolgens niet meer in gevaar.