ROTTERDAM - Excelsior heeft in een knotsgekke doelpuntenshow gezegevierd over FC Den Bosch. De Kralingers kwamen met 2-0 voor, vervolgens met 3-4 achter om uiteindelijk met 6-4 te winnen.

Elias Mar Omarsson en Rai Vloet zetten de ploeg van Marinus Dijkhuizen voor rust op een 2-0 voorsprong. Pedro Marques maakte na rust de aansluitingstreffer. Vijf minuten later was het weer raak voor de gasten. Danny Verbeek maakte de gelijkmaker, gevolgd door een tweede treffer van Marques. Excelsior kwam terug toen Luigi Bruins een strafschop wist te benutten, en FC Den Bosch met tien man verder moest na een tweede gele kaart voor Jordy van der Winden. Met nog twintig minuten op de klok maakte Marques vervolgens zijn hattrick compleet: 3-4.

Excelsior kwam echter ijzersterk terug eerst via Joël Zwarts en vijf minuten later ook door Ahmad Mendes Moreira. Rai Vloet zorgde voor het slotakkoord en maakte er in de absolute slotfase uiteindelijk ook nog 6-4 van.