DEN BOSCH - Gewonnen werd er nog niet, maar onder het toeziend oog van Wesley Sneijder heeft hekkensluiter FC Den Bosch een verdienstelijk punt gepakt tegen het hoog geklasseerde NAC. In De Vliert eindigde de Brabantse derby in 1-1.

Sneijder zou mogelijk samen met de Udense ondernemer Ebert Dollevoet gaan samenwerken met de Bossche club die in zwaar weer verkeert. Na het vertrek van trainer Erik van der Ven is echter het kweken van vertrouwen het belangrijkste en vooralsnog moeten coaches William van Overbeek en Paul Verhaegh daarvoor zorgen. Tegen NAC lukte dat al redelijk want de hekkensluiter deed zeker niet onder voor de ploeg die de ambitie heeft terug te keren in de Eredivisie. Hoewel de eerste helft niet van hoog niveau was kwam de thuisploeg op slag van rust zelfs op voorsprong toen een lange uittrap van Van der Steen werd doorgekopt door Hornkamp en Romano Postema tussen enkele NAC-verdedigers doorglipte en fraai en doeltreffend uithaalde.

Het NAC van Maurice Steijn, dat de laatste weken de achterstand op de koplopers weer zag groeien moest komen, maar bleek niet bij machte om de thuisploeg echt pijn te doen. FC Den Bosch bleef geconcentreerd spelen met een goed optreden van doelman Van der Steen. Toch viel de gelijkmaker toen invaller Bilate de bal bij Sydney van Hooijdonk wist te bezorgen die koelbloedig bleek. Ondanks dat NAC het meeste balbezit had kwam men echter niet verder en liep men weer averij op. De thuisploeg leek daarentegen tevreden met het punt en het feit dat het de rode lantaarn weer overdraagt aan FC Dordrecht.