EMMEN - Met de derde zege op rij komt FC Emmen weer in de buurt van de plaatsen waar ze aan het eind van het seizoen willen staan. Vrijdagavond wist de ploeg van Dick Lukkien met 2-0 te winnen van FC Den Bosch.

FC Emmen komt daarmee zelfs op drie punten van de beide koplopers, Excelsior en ADO Den Haag. De thuisploeg kwam halverwege de eerste helft op voorsprong toen keeper Van der Steen een schot van Rui Mendes los liet en Peter van Ooijen van dichtbij kon binnentikken. Kort hierna raakte Ahannach namens de gasten nog de lat.

Een kwartier na de rust werd het duel beslist door Azzedine Toufiqui op aangeven van Lucas Bernardou. FC Den Bosch probeerde het nog wel met een slotoffensief, maar de Emmense defensie bleef fier overeind.