VOLENDAM - FC Volendam heeft zich vrijdagavond in de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch heer en meester getoond. De ploeg van trainer Wim Jonk zegevierde met duidelijke cijfers (6-0).


Van quitte af aan lieten de Volendammers er geen gras over groeien wat de intenties waren en het doelpuntenbal werd na acht minuten al op fraaie wijze geopend door een verwoestende uithaal van Samuel Mulattieri. Nog geen tien minuten later werd die score verdubbeld door Nick Doodeman na sterk voorbereidend werk van Martijn Kaars. Diezelfde Kaars raakt even later met een mooie stift de lat waarna de storm even gaat liggen en men met 2-0 de rust in gaat.

Een kwartier na de rust is het Franco Antonucci die de paal raakt en dit is de voorbode van een nieuwe Volendamse storm richting het Bossche doel die niet meer kunnen dan beduusd om zich heen te kijken. Op aangeven van Antonucci maakt Doodeman zijn tweede en in het laatste kwartier loopt de score zelfs hoog op. Dyllandro Panka en Jari Vlak weten binnen de minuut het net te vinden en uiteindelijk is het Micky van de Ven die voor het slotakkoord zorgt met een knal in de bovenhoek: 6-0.