ROTTERDAM - Na drie nederlagen op rij, tegen Ajax, AZ en SC Heerenveen, stond het Feyenoord van Dick Advocaat er zondag weer in de topper tegen PSV. Een sterke openingsfase van de Rotterdammers zou uiteindelijk leiden naar een 3-1 zege.

De thuisploeg sloeg in De Kuip vooral op de juiste momenten toe. Waar PSV vanaf de eerste minuut het meeste balbezit had toonden de Rotterdammers zich dodelijk effectief. Zoals in de zevende minuut toen Mark Diemers na goed terugleggen van Lutsharel Geertruida met een lage schuiver de score wist te openen. Terwijl PSV sterk afjaagt houdt keeper Mvogo vervolgens Edwin Linssen van het scoren af. Toch valt de 2-0 even later alsnog als aanvoerder Steven Berghuis doeltreffend en via de binnenkant van de paal uithaalt. PSV krijgt kort hierna de beste kans, doch keeper Marsman houdt Eran Zahavi van het scoren af, en Feyenoord profiteert direct als Linssen de bal langs Mvogo prikt.

Met die ruime voorsprong probeert Feyenoord het duel na rust te controleren, maar moet toch scherp blijven als Ibrahim Sangaré op aangeven van Philippe Max binnen het kwartier een verdiende treffer voor de gasten maakt. Donyell Malen is zelfs dichtbij de aansluiting, maar zijn schot wordt geblokt door Marco Senesi. PSV blijft doordrukken, maar desondanks houdt Feyenoord de voorsprong in stand.

Feyenoord - PSV 3-1 (3-0)