DEVENTER - Go Ahead Eagles heeft een fikse sprong op de ranglijst gemaakt en zich in de subtop genesteld na een eenvoudige zege op het kwakkelende FC Den Bosch. De ploeg van Kees van Wonderen zegevierde met 3-0, een stand die al bij rust bereikt was.

In de eigen Adelaarshorst werd het een makkelijke middag voor de thuisploeg. Na een ruim kwartier was het Antoine Rabillard die de score opende, en het toch al geplaagde Den Bosch zag vervolgens vijf minuten later debutant Daniel Noels zijn eigen doelman passeren. Kort voor rust bepaalde Bas Kuipers de eindstand op 3-0.

Terwijl Go Ahead Eagles de wedstrijd na rust gecontroleerd uitspeelde kwamen de Brabanders iets beter voor de dag. Zo wist Adrien Bongiovanni de paal te raken. Na de tweede gele kaart voor de ongelukkig debuterende Noels was het verzet van de gasten echter definitief gebroken.