EINDHOVEN - PSV heeft zondag in de slotfase weten te winnen van Vitesse. De ploeg van Roger Schmidt had het in de eerste helft moeilijk tegen de Arhemmers. Na rust voerde de thuisploeg de druk op en was het uiteindelijk invaller Mario Götze die een groot aandeel in de zege had.

Vitesse begon voortvarend in het Philips Stadion. Na vier minuten werd de PSV-verdediging al volledig zoek getikt bij een vlotte aanval met Armando Broja als eindpunt: 0-1. PSV krijgt hierna ook kansen via Zahavi en Vertessen die een slippertje van keeper Pasveer niet af wist te straffen. Na een half uur had Broja vervolgens de score moeten verdubbelen, maar op onverklaarbare wijze schiet de aanvaller de bal niet in het lege doel, doch tegen de paal. Hierna ontsnapt PSV nogmaals nadat eerst een door scheidsrechter Kuipers gegeven strafschop aan Vitesse door de VAR wordt terug gedraaid en vervolgens Tannane de lat raakt.

Trainer Schmidt grijpt in door Malen en Max in de ploeg te brengen en hiermee voert men de druk op. De Eindhovenaren hebben veel meer balbezit, maar veel kansen levert dat nog niet op. Dat verandert als Mario Götze halverwege de tweede helft in het veld komt. Met zijn eerste balcontact zoekt hij Zahavi die vervolgens teruglegt op Donyell Malen,en de spits haalt doeltreffend uit. PSV voelt dat er meer in zit en krijgt dat uiteindelijk in de laatste vijf minuten. Malen behoudt het overzicht en laat Götze scoren die even later opnieuw op de goede plek staat na een assist van invaller Thomas: 3-1.

PSV - Vitesse 3-1 (0-1)