ROTTERDAM - Excelsior en FC Den Bosch hebben zaterdagmiddag spektakel geboden in een knotsgek duel. Voor de Kralingers leek er kort na de rust niets aan de hand toen zij een 3-0 voorsprong namen, maar mede dankzij vier treffers van Jizz Hornkamp wisten de gasten toch nog een punt uit het vuur te slepen.

Excelsior mag zich zelf ook verwijten dat het voor de rust niet meer afstand nam. Reuven Niemeyer scoorde weliswaar tweemaal, maar de Rotterdammers kregen nog een handvol kansen.

Kort na de rust leek het duel wel beslist toen Joël Zwarts de 3-0 wist te maken, maar binnen tien minuten was het duel weer volledig open. Jizz Hornkamp bracht met twee treffers, waaronder een benutte strafschop de spanning volledig terug. Luigi Bruins wist ook vanaf elf meter te scoren, maar nog was het niet beslist en in de slotfase wist Hornkamp zijn kwartet treffers te voltooien en een punt te reden voor FC Den Boschwaar Excelsior het duel ook nog met tien man eindigde na rood voor Van der Meer.