HOORN - HV Veerhuys heeft vrijdagavond de tweede overwinning van het seizoen binnen gehaald. De ploeg van coach Najib Taki maakte het nog onnodig spannend, maar zegevierde wel met 4-3 over FCK De Hommel.

Het was Jesse Koeman die al vroeg in de wedstrijd de score opende voor de thuisploeg waarna Adil Zouthane even later gelijk wist te maken. Jeffrey de Moel zorgde er met zijn treffer voor dat de Hoornse formatie wel met een voorsprong ging rusten.

In de tweede helft leek Veerhuys het duel te beslissen. Thijs Nugter stond aan het eind van een knappe aanval en even later wist Nigel Wijdenbosch met een strakke pass David Albert te bereiken die de stand op 4-1 bracht. Binnen vier minuten was de spanning echter terug door treffers van Tiebosch en Hadouir. Keeper Marcel Ons wist de Hoornse ploeg met enkele knappe reddingen op de been te houden en de opluchting was dan ook groot na het laatste fluitsignaal.