ALMERE - Door de eerste thuiszege van het seizoen te boeken staat Almere City FC inmiddels alweer in de top zes van de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer/coach Gertjan Verbeek zegevierde zaterdagmiddag met 3-0 tegen TOP Oss.

De Brabanders, onder leiding van trainer Bob Peeters, waren nochtans goed aan de competitie begonnen, maar kwamen er in het Yanmar Stadion niet aan te pas. De thuisploeg was in de eerste helft al de betere ploeg, maar de kansen waren niet besteed aan Maarten Pouwels, Lance Duijvestijn en de jonge Stije Reesink.

Na de rust werd het verschil wel gemaakt met dank aan Ilias Alhaft. De buitenspeler liet eerst een aantal tegenstanders zijn hielen zien om de openingstreffer te maken en schoot een paar minuten later, via de binnenkant van de paal opnieuw raak. TOP Oss probeerde het nog even met een goede kans voor Mathieu die door doelman Woud onschadelijk werd gemaakt. Uiteindelijk was het invaller Anass Ahannach die de eindstand op 3-0 bepaalde.