DEN BOSCH - Op 27 en 28 oktober vindt de Halfpipe Horror '23 contest plaats in Den Bosch. Top skateboarders uit heel de wereld komen naar skatepark World Skate Center voor de inwijding van de gloednieuwe halfpipe en om te strijden voor een dikke prijzenpot van ruim € 9.000,-. De beste Nederlandse skater wordt na de wedstrijd tevens gekroond tot Nederlands Kampioen vert skateboarden.


Halfpipe Horror – spectaculair evenement
Na een lange pauze van drie jaar, in verband met corona en een verhuizing, is de beroemde Halfpipe Horror contest eindelijk weer terug. Deze internationale wedstrijd biedt top skateboarders uit de wereld de kans om hun skills te meten in de discipline vert skaten. Vert skateboarden ziet er zeer sensationeel uit, waarbij skaters met zeer hoge snelheid ver boven de halfpipe sprongen maken. De Halfpipe Horror contest belooft weer een spectaculair evenement te worden, waar topsport, kunst en cultuur samenkomen. Het evenement vindt plaats in World Skate Center (WSC), midden in dé culturele hotspot van Den Bosch, Kop van 't Zand. Deze vijfde editie van Halfpipe Horror wordt op vrijdag 27 oktober afgetrapt met de Bosche Bowl Bash in de kersverse nieuwe bowl in WSC. De officiële Halfpipe Horror wedstrijd vindt op zaterdag 28 oktober plaats. "Mede dankzij deze geweldige ramp is vert skateboarden weer helemaal hot in Nederland. En wat is er mooier dan tijdens zo'n prachtig internationaal evenement ook nog eens tot Nederlands kampioen gekroond te worden. Ik kijk er zeer naar uit.", aldus Peter Herlaar, voorzitter Skateboard Federatie Nederland.

Internationale hoogvliegers van de partij
Inmiddels hebben zich veel internationale rijders gemeld voor de wedstrijd. Veel van deze vert skateboarders zitten in het kwalificatietraject voor de olympische spelen 2024, waar het onderdeel Park skateboarden een olympische discipline is. Het park parcours bestaat uit een enorme betonnen kuip -ook wel 'bowl' genoemd- met verschillende ronde hoeken en hoge skate obstakels. Het oogt als een enorm leeg zwembad en het vormt het ideale terrein voor vert skateboarders, die van het betere vliegwerk houden. En dat betere vliegwerk kun je dus ook tijdens Halfpipe Horror verwachten. Zeker nu bekend is gemaakt dat ook de Britse skateboard superster Jesse Thomas van de partij is. Wethouder Marianne van der Sloot: "Met het World Skate Center hebben we een geweldig skatepark in huis, met internationale uitstraling. Dat is ook te zien aan het deelnemersveld van de contest. Daar zijn we als Den Bosch trots op. Halfpipe Horror '23 is een mooi moment om de gloednieuwe halfpipe in gebruik te nemen. Graag wens ik iedereen mooie dagen, veel succes en plezier." Huidig Nederlands kampioen vert skateboarden Lars Stout (34) komt ook zijn titel in Den Bosch verdedigen.

ORGANISATIE
De Halfpipe Horror 2023 contest wordt georganiseerd door World Skate Center in samenwerking met Skateboard Federatie Nederland en mede mogelijk gemaakt door BrabantSport, Gemeente 's-Hertogenbosch, SkateOn Skateparks, Independent Trucks, Creature Skateboards, Bronson Speed Co., OJ Wheels, Technical Safety Gear, 247 Skateshop, Happy Slams & Antishit.

OVER WORLD SKATE CENTER (WSC)
WSC is in 2021 verhuisd naar een nieuwe locatie op de Tramkade, gelegen in de spoorzone van 's-Hertogenbosch. Een bekend gebied waar veel culturele events en festivals plaatsvinden. WSC ligt in de Kaaihallen, waar er ruimte wordt geboden voor bijna alle skateboard disciplines. Het street parcours in World Skate Center is in samenwerking met SFN ontworpen en dient ook als officiële trainingslocatie voor de olympische rijders van de SFN. Naast het street parcours heeft WSC ook een bowl, een educatiepark en de enige indoor halfpipe van Nederland.

OVER SKATEBOARD FEDERATIE NEDERLAND (SFN)
De SFN is de vertegenwoordiging van skateboardend Nederland. De SFN heeft in 2003 haar oorsprong gevonden als stichting. In 2017 is de SFN als vereniging voortgezet en aangesloten bij het NOC*NSF.