AMSTERDAM - Jong Ajax, met miljoenenaankoop Carlos Forbs in de basis, ging maandagavond op De Toekomst met 0-2 onderuit tegen FC Den Bosch.

De twintigjarige Portugees maakte onder gelegenheidscoach Hedwiges Maduro (als onderdeel van diens UEFA Pro-opleiding) zijn debuut voor Jong Ajax, maar speelde een anonieme wedstrijd in het duel in de kelder van de Keuken Kampioen Divisie..

De uitblinker werd Kasper Kostorz. Hij bewees wederom een lichtpuntje te zijn bij laagvlieger FC Den Bosch dit seizoen. Vijf minuten voor rust was de Poolse spits het eindstation van een vlotte aanval, na een uur deed hij het helemaal zelf met een knappe versnelling en door vervolgens de keeper te omspelen en het duel te beslissen.