ALMELO - Heracles Almelo heeft zijn koppositie verdedigd in een wedstrijd waarin het niets te duchten had van tegenstander TOP Oss. De ploeg van trainer John Lammers zegevierde in eigen huis met 3-0.

De hoofdrol in de eerste helft was voor Lucas Schoofs. De Belg kopte zowel in de 17e als de 20e minuut de bal tegen de touwen, beide keren na een hoekschop van Vejinovic. Met name de tweede was nogal curieus te noemen en ging keeper Jansen niet vrijuit. Nadat de bal via de bovenkant van de lat terug stuiterde kreeg Schoofs een nieuwe kans en maakte zijn tweede.

TOP Oss kon nimmer gevaar stichten en met iets meer precisie had Heracles de Brabanders al op een grotere achterstand kunnen zetten. Dat gebeurde alsnog na een overtreding op bruns waarna Emil Hansson de strafschop raak mikte en de Almeloërs de twaafde overwinning van het seizoen kon bijschrijven.