LEICESTER - PSV heeft in zijn eerste duel in de kwartfinales van de Conference League doelpuntloos gelijkgespeeld bij Leicester City. Volgende week donderdag valt de beslissing tussen beide ploegen in het Eindhovense Philips Stadion.

De gevaarlijkste momenten van de eerste helft vielen kort na het begin en vlak voor de rust. Keeper Schmeichel voorkwam dat Mario Götze de Eindhovenaren een droomstart kon geven en aan de andere kant raakte Barnes de kruising. Tussen die enorme kansen in zorgde Leicester City voor iets meer dreiging en moest keeper Mvogo, die in het doel de voorkeur boven Drommel gekregen had, enkele keren handelend optreden.

In de gelijkopgaande tweede helft bleken de echt grote kansen schaars. Iheanacho kreeg namens de Engelsen de beste mogelijkheid, maar mikte naast. PSV claimde bij een vermeende overtreding van Pereira op Cody Gakpo tevergeefs een strafschop waardoor het bij 0-0 bleef.