DEN BOSCH - Een al wekenlang zwalkend NAC Breda heeft in de Brabantse derby tegen het wel in vorm verkerende FC Den Bosch onverwachts hard uitgehaald. De gasten uit Breda zegevierden met maar liefst 0-5.

FC Den Bosch moest het tegen NAC voor het eerst stellen zonder de deze week naar RKC vertrokken clubtopscorer Roy Kuijpers. De gasten waren in de eerste helft al de baas in Den Bosch. Ralf Seuntjens opende in de 24ste minuut de score nadat Boris van Schuppen al eerder een grote kans had laten liggen.

Twaalf minuten na de rust verdubbelde NAC de marge. Kaj de Rooij kon de bal van dichtbij binnen werken na een voorzet van Antonia. Trainer jack de Gier probeerde het met wat verse krachten, maar binnen mum van tijd na die wissels stond het al 0-4 door Boris van Schuppen met een fraaie stiftbal en een kiezelharde vrije trap van Thom Haye. Een kwartier voor tijd maakte Pjotr Kestens het nog wat pijnlijker voor FC Den Bosch door de 0-5 binnen te schieten.