DEN BOSCH - Rugby Academy MiddenOost (RAMO) krijgt een (deels) nieuwe staf. Sven Bulens (1980) start in het nieuwe Academy jaar als hoofdtrainer van de technische staf. Daarnaast wordt het trainingsteam uitgebreid met Gareth Gilbert.

Sven Bulens is – vanzelfsprekend – zeer ervaren, als speler, maar ook als trainer. Zo speelde Sven in Nederlandse selecties van 1992 tot 2000, tot en met NL U20 en het seniorenteam. Daarnaast was Sven van 2016 tot 2018 bondscoach van Nederland U18. Sven is al sinds 2014 verbonden aan de Academy en het bestuur is dan ook blij dat hij met zijn ervaring de continuïteit van de Rugby Academy voortzet.

Ook Gareth Gilbert is geen onbekende in rugbyland. Gareth was TD voor Rugby NL, bondscoach van de Heren XV, Dames XV en VII en ook club coach bij ’t Gooi. Gareth is vorig jaar tijdelijk teruggegaan naar Zuid Afrika, maar heeft toch besloten zijn rugby carrière hier voort te zetten. Een uitstekende kandidaat om naast Sven het team met veel ervaring te versterken. Met de benoeming van Sven en Gareth zet de Rugby Academy MiddenOost (RAMO) vanaf juli van dit jaar de volgende stap in het verbeteren van de kwaliteit van de opleiding van getalenteerde rugbyers uit de regio. De benoeming volgt op het afscheid van Adri van der Plas, die na 7 jaar (eerst als voorzitter en later hoofd TC) afzwaait.

Iemke Roos van de RAMO zegt hierover:
“We zijn Adri enorm dankbaar voor zijn inzet in de afgelopen jaren. Hij heeft de structuur en het DNA van de RAMO neergezet binnen rugby in Nederland. Met Sven als nieuwe hoofdtrainer gaan we de ingeslagen weg verder in. Sven zal zorgdragen voor een uitgebreider internationaal curriculum voor de Rugby Academy. Hij was de afgelopen maanden al met ons en ook met Adri hierover in gesprek en we zijn gelukkig dat hij de komende jaren met ons verder wil bouwen. In dat kader is ook de komst van Gareth een prachtige stap. Gareth zal in zijn rol als trainer Sven en het team helpen om de skills bij de talenten te verbeteren en ook de kern van rugby, het respect en de eer om top rugby te mogen spelen, uit te dragen. Onze trainers zijn voorbeelden voor de spelers van iedere leeftijd,” aldus Roos.