EINDHOVEN - Ondanks dat men zelf slechts met het kleinst mogelijke verschil van Sparta wist te winnen is PSV toch de grote winnaar van het weekend. Aangezien Ajax en Feyenoord eerder op de dag verloren van respectievelijk FC Utrecht en Vitesse deed de ploeg van Roger Schmidt uitstekende zaken.

PSV heeft namelijk een flinke kluif gehad aan Sparta dat met een uitblinkende keeper Okoye lang de nul hield, maar uiteindelijk toch moest capituleren. Okoye hield Sparta in de eerste helft al op de been bij twee pogingen van Ibrahim Sangaré en ook Zahavi kon de goalie niet verrassen.

Ook na de rust wist de Sparta-goalie menig PSV-aanval onschadelijk te maken en had hij geluk toen Zahavi de paal raakte. In de 82e minuut moest de keeper alsnog capituleern op een mooi schot van Sangarè en vier minuten later wist invaller Ryan Thomas die score te verdubbelen. Lennart Thy maakte i n de slotfase nog een eretreffer voor Sparta: 2-1.