EINDHOVEN - PSV heeft overwintering in de Europa League nog in eigen hand. De formatie van trainer/coach Roger Schmidt wist de thuiswedstrijd tegen Sturm Graz met 2-0 te winnen.

Door dit resultaat is men Real Sociedad gepasseerd in de poule. Op 9 december maken zij onderling uit wie er naar de play-offs van de EL gaat. Voor PSV volstaat een remise in Spanje.

Het veldoverwicht van PSV was enorm, vooral omdat Sturm Graz alleen bezig leek met het beperken van de schade. De thuisploeg kreeg voor rust wel wat kansen, maar het had een strafschop nodig voor de openingstreffer. Doelman Siebenhandl haalde Mario Götze neer, waarna Vinícius de strafschop verzilverde.

Bruma maakte er na rust 2-0 van na een listige pass van Ritsu Doan. De Japanner bezorgde in de slotfase ook Vertessen nog een uitstekende kans, maar die schoot naast.