EINDHOVEN - PSV leek donderdagavond op weg te zijn naar de achtste finales van de Europa League, maar kreeg in de slotminuten alsnog het deksel op de neus van Olympiakos. De Eindhovenaren wonnen weliswaar met 2-1, maar dat was tekort om de 4-2 nederlaag in Griekenland weg te poetsen.

PSV wist wat het te doen stond en voetbalde daar ook naar. Met veel druk naar voren werd Olympiakos bestreden en dat leverde al kansen op voor Eran Zahavi en Donyell Malen. Halverwege de eerste helft kwam de verdiende voorsprong dan ook toen Zahavi raak kopte uit een corner van Ryan Thomas. Op slagvan rust verdubbelde de spits de score door een vrije trap in de bovenhoek te schieten.

Vlak na rust ontsnapte PSV toen Camara de paal raakte en Fortounis de lat. In de slotfase leek het op een verlenging af te stevenen zeker toen ook Malen het aluminium van de paal testte. Tot invaller Ahmed Hassan in de 88e minuut de thuisploeg alsnog in rouw dompelde.