LEEUWARDEN - PSV heeft op bezoek bij SC Cambuur met enige moeite de volle buit weten te pakken. In Leeuwarden boekte de ploeg van Roger Schmidt tegen tien man een 1-2 zege.

SC Cambuur kwam al vroeg op voorsprong via Patrick Joosten die de bal met een gelukje voor de voeten kreeg en subtiel afrondde met een hakje. Eran Zahavi liet kort daarna na om bij een voorzet van Mauro de bal binnen te koppen, maar kort voor rust scoorde hij alsnog met een schot uit de draai.

Cambuur moest na een tweede gele kaart voor Sylla het laatste halfuur met tien man verder. PSV profiteerde al snel,via Mario Götze die doel trof met een kopbal uit een corner. Doan miste een kans op een ruimere voorsprong en in de blessuretijd was Smit dicht bij de gelijkmaker met een kopbal die net over ging.