PIREAUS - Wil PSV zich plaatsen voor de achtste finale van de Europa League dan zal het over een week in eigen huis vol aan de bak moeten. Dat is de conclusie na de 4-2 nederlaag die de ploeg van Roger Schmidt donderdagavond leed bij Olympiakos Pireaus.

In de eerste helft kwamen de Eindhovenaren nog wel tot twee keer toe terug van een achterstand. Na negen minuten opende Bouchalakis koppend de score voor de thuisploeg, welke werd beantwoord met een van richting veranderd schot van Eran Zahavi. Op het moment dat Boscagli zich met een hoofdwond moet laten vervangen slaat Olympiakos opnieuw toe via M'Vila. Ook nu blijft de voorsprong niet lang staan want binnen twee minuten betekent een kopbal van wederom Zahavi de 2-2. Toch gaan de Grieken met een voorsprong rusten als El Arabi profiteert van slordig balverlies van Baumgartl.

Na de pauze is Zahavi dicht bij een derde treffer als zijn vrije trap op de paal eindigt. De gasten dringen wel aan, maar zonder al teveel overtuiging en zeven minuten voor tijd krijgt men opnieuw een deksel op de neus als Masouras de eindstand op 4-2 bepaalt.