GRONINGEN - De rentree van Arjen Robben in de Eredivisie heeft slechts een half uur geduurd. De aanvoerder van FC Groningen viel in het duel met oude liefde PSV al snel uit met een vermoedelijke liesblessure. De gasten uit Eindhoven wisten zwaarbevochten zege te grijpen door met 1-3 te zegevieren.

Robben had graag willen schitteren bij zijn terugkeer in Groningen, maar greep na een half uur naar zijn lies en vroeg om een wissel. Vijf minuten later stond PSV, op een op dat moment, terechte voorsprong door een hard en laag schot van Cody Gakpo. De Eindhovenaren hadden daarvoor al kansen gehad via Malen en Mauro Junior.

Kort na rust kwam de thuisploeg op gelijke hoogte via Tomas Suslov die profiteerde van een verkeerde inspeelpass van keeper Yvon Mvogo. De gelijke stand bleef echter niet lang staan want Donyell malen kon op aangeven van de net ingevallen Madueke de 1-2 maken. Malen kreeg daarna een unieke kans de score verder uit te bouwen, maar zag zijn strafschop gekeerd worden door Sergio Padt. Omdat FC Groningen aandrong, moest PSV nog hard aan de bak, maar drie minuten voor tijd maakte Gakpo aan alle onzekerheid een eind met zijn tweede treffer.

FC Groningen - PSV 1-3 (0-1)