EINDHOVEN - PSV heeft zondagmiddag verzuimd om nu al een plaats in de voorronde van de Champions League veilig te stellen. Het bleef thuis tegen SC Heerenveen op 3-3 steken.

De ploeg van Ruud van Nistelrooy moet nu volgende week een punt pakken bij AZ om zeker te zijn van de tweede plaats. Het begon nog wel goed voor PSV, dat al snel op voorsprong kwam door een kopbal van Sangaré. Geklungel van Ramalho werd echter door Van Ewijk afgestraft en die speelde op slag van rust ook Colassin aan, die Benitez soepel verschalkte.

Hoewel Heerenveen via Colassin na rust zelfs op 1-3 kwam, sleepte PSV er toch nog een gelijkspel uit.De Jong kopte raak uit een hoekschop en Simons verzilverde een strafschop na een charge van Bruma.