NIJMEGEN - PSV heeft optimaal geprofiteerd van de nederlaag die Ajax leed tegen AZ en het gelijkspel van Feyenoord bij FC Groningen (1-1). De ploeg van Roger Schmidt won in Nijmegen met 1-2 van NEC en is de nieuwe koploper.

NEC nam al na acht minuten de leiding via Mattsson. Doelman Joël Drommel verwerkte een vrije trap van Schöne half en de Deen was attent in de rebound. PSV speelde plichtmatig voor rust en creëerde niet al te veel.

In de tweede helft waren de gasten een stuk energieker, maar dotten van kansen bleven uit. NEC wel,maar Tavsan faalde oog in oog met Drommel. PSV overtuigde niet, maar in de slotfase sloeg het alsnog toe. Invaller Vertessen kopte na een hoekschop binnen en Vinícius tikte raak na een knappe voorzet van Romero.